Lépjen be a TV-zés világába!
2019. június 27. csütörtök 00:17

Gran Torino

Gran Torino

színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 2008., hossz: 112 perc

Walt Kowalski (Clint Eastwood) nem kellemes ember. De nem is akar az lenni. Megvannak a maga szabályai, és azokhoz makacsul ragaszkodik, nem érdekli mások mit szólnak hozzá. Nem keresi senki szeretetét: sem a gyerekeiét, sem a környékbeliekét: nem nézi jó szemmel a szomszédos házakba költöző bevándorlókat és színes bőrűeket. De Walt Kowalskinak szigorú erkölcsei is vannak. Ha úgy látja, bántanak valakit, annak segít. Még akkor is, ha egy egész bandával kell szembeszállnia: nagyon hisz az ökle, a puskája és az őszintesége erejében.
De éppen azért, mert megvéd egy kínai lányt, ez a mogorva vénember összeismerkedik egy kínai családdal – és fokozatosan meg is barátkozik velük…

Clint Eastwood utoljára 2004-ben lépett a kamera elé, akkor is saját rendezésbében, az Oscar-díjas Millió dolláros bébi-ben szerepelt. Most ismét rendezőként és főszereplőként bizonyítja különleges, örökifjú filmes tehetségét.

Szerinted?

Szereted a drámai történeteket?

Igen Nem

Szereted?

IMDB: 8.2

Szereplők

  • Clint Eastwood (Walt Kowalski)
  • Christopher Carley (Janovich atya)
  • Bee Vang ( Thao Vang Lor)
  • Ahney Her (Sue Lor)
  • Geraldine Hughes (Ashley)

Stáb

  • rendező: Clint Eastwood

Extrák

Info

Ahney Her

Whitney Cua Her (born 1992), better known by her stage name Ahney Her, is an American actress. She is of Hmong descent.

Info

Bee Vang

Bee Vang (born November 4, 1991) is an American actor. He is best known for starring in Clint Eastwood's 2008 film Gran Torino as Thao Vang Lor. Before this role, he did not have any known acting experience.[1]

Info

Christopher Carley

Christopher Murphy Carley (born May 31, 1978) is an American actor who is sometimes credited as Chris Carley.
Carley was born in Suffern, New York to Elizabeth and Gerard Carley and grew up in Pearl River. He has two sisters, Cara and Sarah, and graduated from Pearl River High School in 1996.
Carley made his acting debut on Broadway in the 1998 production of The Beauty Queen of Leenane taking over the role of Ray.[1] He also played "Second Bellboy" in Once in a Lifetime.[2]
He has appeared in such television series as House M.D., Law & Order: Special Victims Unit, The Sopranos, and Veronica Mars.[3] He also played a small role in the film Lions for Lambs. Most recently, he starred with Clint Eastwood in the film Gran Torino.

In 2018, Chris Carley is currently featured in a TD Ameritrade commercial playing pool with the TD Ameritrade representative.

Info

Clint Eastwood

Clint Eastwood (San Francisco, 1930. május 31.[3] –) BAFTA/LA-díjas amerikai színész, Grammy-díjra jelölt zeneszerző, Oscar- és Golden Globe-díjas filmrendező és producer.

Bár a kritikusok következetesen dicsérik újabb keletű rendezői munkáit (Millió dolláros bébi, Levelek Ivo Dzsimáról), Eastwood mégis leginkább a kemény fickót, antihőst megjelenítő szerepei miatt híres, mint a Piszkos Harry sorozat Callahan felügyelője, vagy a névtelen ember Sergio Leone spagettiwesternjeiben.